Geschiedenis van de IJsclublogo ijsclub
De Sassenheimse IJsclub is opgericht op 19 januari 1891. Tijdens deze vergadering waren 30 heren aanwezig.
Enige namen uit die tijd: van Tol, Rotteveel, Moolenaar, Waasdorp, Langeveld, Baron van Heemstra, Bakker, Speelman, Frylink en nog vele anderen bekende Sassemers.
De vereniging stelde zich als doel, het gereed maken en onderhouden van ijsbanen en om in het ijs aanwezige gevaarlijke plaatsen, zoveel mogelijk door goed zichtbare tekens aan te wijzen of af te zetten. Hieruit blijkt dat er in die tijd geen vaste ijsbaan was, maar dat men gebruik maakte van sloten en vaarten. Ondergelopen stukken land in de kooipolder werden in die tijd ook gebruikt als ijsbaan.
In 1941 kreeg de Sassenheimse ijsclub een baan in het park Rusthoff. Tot 1960 is hier veel geschaatst.
Op 20 december 1960 werd op het schoolsportveld aan de Parklaan een nieuwe locatie gevonden en onder water gezet. Wat de ijsbaan betreft hebben we hier weinig plezier aan gehad: hij bleek geen water vast te houden. Het water liep onder het ijs weg en in korte tijd brak het ijs aan alle kanten. Ook de nabijgelegen tennisbanen zijn gebruikt als ijsbaan.
Op 18 december 1969 werd aan de Kagerweide de nieuwe ijsbaan voor Sassenheim officieel geopend, dit is de baan die tot nu toe in gebruik is.

Sassenheimse IJsclubbordClubgebouw

Ontstaan van S.T.S.

In 1977 werd na een ijsloze periode S.T.S. opgericht als een commissie van de Sassenheimse IJsclub. S.T.S. kreeg een eigen Dagelijks Bestuur en huishoudelijk reglement. S.T.S. stelde zich als doel om de schaats- en wedstrijdsport te bevorderen.

Samenwerking S.T.S. en Kagermeer (K.G.M.)
In de afgelopen jaren is een samenwerkingsverband ontstaan tussen S.T.S. en Kagermeer.