Gezamenlijke website van de Sassenheimse IJsclub en Schaats Trainingsgroep Sassenheim & Kagermeer

Eerste Interclub Schaatschallenge van Teylingen

Gepubliceerd op 06 december 2016
Zaterdag 27 november j.l. hebben de Warmondse IJsclub (WIJC) en STS-KGM hun eerste schaatswedstrijd samen georganiseerd. En dat was een groot succes! Ongeveer 30 kinderen van WIJC en ook ongeveer 30 kinderen van STS-KGM deden mee aan de onderlinge clubwedstrijd dat in alle haast was omgedoopt tot de Eerste Interclub Schaats Challenge van Teylingen (in de gauwigheid even vergeten dat Kagermeer natuurlijk niet in Teylingen ligt, maar er natuurlijk wel bij hoort. Sorry :-S) 
 
De schaatsers startten allemaal twee keer in hun categorie, de benjamins, de mini's, de welpen en de pupillen. Altijd weer mooi om te zien dat iedere deelnemer de beste prestatie wil laten zien. Alle schaatsers verbraken hun PR, of zette een scherpe eerste tijd neer. Thibaut Vos noteerde zelfs een nieuw clubrecord, en dan is het seizoen nog maar net begonnen! Binnenkort starten de regionale wedstrijden in de Leidse Schaatshal, en we zijn zo benieuwd hoe de schaatsers het gaan doen. Belangrijkste was dat alle kinderen er veel zin in hadden en aandacht hadden voor elkaars prestaties. De meeste kinderen willen ook het liefst op het ijs blijven tussen de starts in, maar dat is vaak niet zo bevorderlijk voor de prestatie, want het is natuurlijk nog wel erg koud in de Schaatshal. We zien dan ook meer valpartijen in de 2e omloop. 
 
Aan het einde was er nog genoeg tijd over voor een marathonnetje. De mini's en benjamins tegen elkaar in een wedstrijdje van 5 ronden, en de welpen en pupillen over 8 ronden. Na afloop was er nog een podium-event, waar de deelnemers nog een mooie medaille, tegelijk een sleutelhanger, ontvingen. De organisatie van WIJC en STS-KGM waren het zeer eens dat dit voor herhaling vatbaar was. Maar natuurlijk ondenkbaar zonder de hulp van ouders en vrijwilligers, bedankt voor jullie inzet op het vroege ochtenduur!