Successen voor STS-KGM rijders

Gepubliceerd op 27 februari 2018

In de afgelopen weken hebben de rijders van de STS-KGM uitstekende prestaties geleverd. Hieronder een overzicht:

Op 20 januari vonden in Amsterdam de Gewestelijke Kampioenschappen voor Pupillen A plaats. Bij de meisjes leverde dit een heel bijzonder podium op: Sterre van Schaik eindigde op de 1e plaats, Laura Linssen werd 2e en Masja Keesman 3e. Ook Shelley Blaauw eindigde met een prima 8e plaats nog keurig in de top 10.

Bij de jongens was er ook succes en werd Ward Dielissen gewestelijk kampioen.

Een week later, op 27 januari, vonden in Sportcentrum Kardinge (Groningen) de Nationale Pupillen Kampioenschappen plaats. Bij de jongens Pupillen A was het opnieuw Ward Dielissen die de beste was en zich hiermee tot Nederlands Kampioen kroonde. Bij de meisjes Pupillen A werd Sterre van Schaik uiteindelijk 13e.

Bij het NK Allround voor Junioren kwamen Pien Hersman en Bowien van der Spek namens de STS-KGM aan de start. Op de 500 meter eindigde Pien op een zeer verdienstelijke 10e plaats. Uiteindelijk eindigde ze op plek 20 in het algemeen klassement na 2 afstanden. Bowien moest wegens ziekte de strijd helaas staken.

Op 17 februari was het NK Kortebaan in Biddinghuizen. Ook hier kwamen Pien en Bowien aan de start. Pien werd ongeslagen Nederlands Kampioen bij de Junioren C. Bowien kwam helaas ten val in haar eerste rit.

Op 24 februari tenslotte was de NK Supersprint in Groningen. Opnieuw kwamen Pien en Bowien aan de start. Pien eindigde ook hier op het podium met een 3e plaats op de 300 meter en een 3e plaats overall. Bowien eindigde keurig op een 9e plaats. Beiden reden een prima clubrecord op de 100 meter (Bowien) en 300 meter (Pien).

Komend weekend, op 3 en 4 maart, vindt in Heerenveen de Viking Cup plaats, het grootste internationale schaatstoernooi voor jeugd van 11 t/m 16 jaar. Namens de STS-KGM komt Ward Dielissen aan de start. Alvast heel veel succes!!!