STS-KGM start Clubselectie met Nationale schaatstalenten

Gepubliceerd op 02 juli 2018

STS-KGM is het zomerseizoen gestart met een heuse primeur: een schaatsselectie met 11 schaatstalenten onder leiding van o.a. voormalig Olympisch schaatser Martin Hersman.

De talenten zijn tussen de 13 en 16 jaar en hebben reeds aansluiting met de Nederlandse top of hebben de status van regionale topschaatser en de potentie om door te groeien naar de Nationale Kampioenschappen. Ward Dielessen uit Vogelenzang en Pien Hersman uit Lisse zijn afgelopen seizoen bijvoorbeeld al Nederlands Kampioen geworden in de categorie Pupillen en Junioren C.

Door het wegvallen van de opvang van de jongste schaatsers door de C-selectie van het RTC Haarlem, (Regionaal Talenten Centrum), keren er meerdere schaatstalenten terug naar de club of kunnen de doorstroom naar de Baanselectie niet maken. Doordat het zo’n grote groep talenten betreft, heeft STS-KGM besloten haar expertise in te zetten en deze jonge toppers op te vangen. Het begeleidingsteam bestaat uit ex-Olympisch schaatser Martin Hersman, voormalig schaatstopper Britt Huurman en de vaste trainers van de club: Michel Hulshof, Jeff van Nobelen en Richard Jansen. Met dit gezelschap aan trainers kan schaatsvereniging deze Clubselectie 6 trainingen in de week aanbieden.

Martin Hersman verzorgt de technische training en is bijzonder tevreden over de inzet en vorderingen van het team: “We zijn begin april begonnen met trainen en als je ziet hoe snel deze jonge talenten de technieken van de complexe schaatsbeweging oppakken, kijk ik nu al uit naar het winterseizoen, want schaatsbenen maak je in de zomer”

Om de doelen van het team te kunnen bewerkstelligen met professionele kleding en trainingskampen, is het team op zoek naar een aantal partners. “We hebben in Lisse en Sassenheim geweldige trainingsfaciliteiten. Een skeelerbaan in Lisserbroek, een wielerbaan in Lisse, een mooi clubhuis in Sassenheim en daarnaast de duinen en het Keukenhof Bosch naast de deur. Dus trainingslocaties genoeg om 5 tot 6 keer per week te trainen. Aanvullend organiseren we een aantal trainingsdagen in de omgeving en willen we de toppers faciliteren met professionele kleding. Hiervoor zijn we op zoek naar lokale partners die wij iets terug kunnen geven. De firma Homma, electronische oplossingen uit Lisse, draagt de Clubselectie bijvoorbeeld al een warm hart toe. We hebben in september een loterij gepland en daarnaast kunnen we persoonlijke presentaties voor bedrijven verzorgen. Hierover komt binnenkort meer informatie op de social mediakanalen van de STS-KGM Clubselectie” aldus Martin Hersman, die voor zijn werk trainingen verzorgd in vitaliteit en - mentale krachttrainingen.

Wil je de Clubselectie volgen? Ga dan naar de STS-KGM Facebookpagina en Instagram.