Verslag clubkampioenschappen Leiden, 19 december 2015

Gepubliceerd op 28 december 2015

Zaterdag 19 december organiseerden we de kampioenschappen voor de jeugdschaatsers in de Leidse Schaatshal. Altijd één van de leukste evenementen van het seizoen. Het is alleen altijd wel erg vroeg. Dit keer begonnen we om 7:15 in de ochtend. Gelukkig waren er weer genoeg vrijwilligers om te helpen met het opbouwen en afbreken van de baan, en voor het draaien van de wedstrijd. Daar zijn op zich al 15 mensen vrijwilligers voor nodig! Gelukkig waren die er, en kon de wedstrijd precies op tijd van start. Alle vrijwilligers, nogmaals ontzettend bedankt!

Vanuit alle deelnemende schaatsgroepen was de opkomst erg hoog. Er waren nauwelijks afmeldingen, en alle kinderen hadden er ontzettend veel zin in. Sommigen deden voor het eerst mee, en dat is altijd erg spannend. Zeker net voor de start, dan neemt de spanning toe, maar als de start heeft geklonken, dan gaan ze als een speer. De kleintjes kijken met grote ogen naar de snelheid van de oudere kinderen, De driepunt- c.q. atletiekstart van 2 jongens wordt met de grootste bewondering bekeken: “Zo hé, kunnen wij dat ook later?”

Het werd een afgetekende overwinning voor Duco Jansen bij de Jongens Welpen, Maar hij ging voor een PR. Het werd zelfs een clubrecord!!!! Daarmee sneuvelde een stokoud clubrecord uit 1985. Eindelijk! Dank, Duco. Proficiat!

Zowel bij de jongens als meisjes pupillen was er een mooie strijd te zien. Het was 2x heel close. Met hele snelle tijden eindigden Bowien van der Spek eerste en Pien Hersman tweede, verschil 0,345 punten over 2 afstanden, 400m en 800m. Bowien klapte 5 sec van haar PR af, op de 400m, en dat maakte het verschil. Bij de jongens was het nog closer, zelfde afstanden, verschil 0,265 punten in het voordeel van Roy Langeveld. Julen Duivesteijn Pérez werd tweede. En het mooie is, ieder in hun eigen stijl. Mooie strijd, hoor, jongens en meisjes, we hebben genoten!

Na de wedstrijd vond de gezellige prijsuitreiking plaats in de kantine van de Leidse Schaatshal. Alle deelnemers ontvingen een bokaal of een medaille. Trotse winnaars en af en toe een kleine teleurstelling. Dat hoort erbij. Gelukkig was de focus al weer op volgend jaar: “Dan wil ik weer meedoen!”

Voor de complete lijst met uitslagen klik hier

Een aantal schaatsers misten de prijsuitreiking doordat ze ook gingen deelnemen aan het Jan van Gennip Jeugdtoernooi in Haarlem, die 3x meetelt in de IJskonijncup. Daar wordt de prijsuitreiking gedaan door niemand minder dan Yvonne van Gennip, de dochter van …. .

In die wedstrijd werden ook nog een paar knappe resultaten neergezet. Ieder in hun categorie werd Pien 1e, Duco 4e, Mijke Zwetsloot 8e en Anouk Obdam 10e. En dat na zo vroeg opstaan en al heel wat wedstrijdmeters in de benen. Knap gedaan!