Verslag Kaag en Braassem Schaatsavond 2016

Gepubliceerd op 09 februari 2016

Afgelopen zaterdag 6 februari was de 4e editie van de Kaag & Braassemavond, die zeer goed bezocht werd door de STS-KGM jeugd en hun familie. Verschillende jeugdleden probeerden op de 100 meter wedstrijdjes hun vader/moeder of hun schaatsmaatjes te verslaan. Ook werden er fanatiek rondjes gereden om de stempelkaart van de 11-dorpentocht vol te krijgen. Daarnaast werden er verschillende schaatsclinics gegeven op de baan. Het blok voor de jongste jeugd werd afgesloten met een nieuw en zeer leuk onderdeel: de race tegen de haas, waarbij de jeugd de baan in mocht en moest zorgen de snelle haas voor te blijven. Veel jeugdleden deden hier spontaan aan mee; Gwen Duivenvoorden wist het heel lang vol te houden, zij werd knap tweede! Op het middenterrein werd ondertussen een shorttrackclinic gegeven; een groot deel van de groep bestond hier uit schaatsers van STS-KGM, erg leuk om te zien!

Na de dweil stond de afsluitende Kaag & Braassem marathon op het programma. Alle rijders in de categorieën dames, heren en jeugd t/m 17 jaar gingen tegelijk van start. Na enkele rondjes werd het veld al flink uit elkaar getrokken, maar Stan Zirkzee en Jelle van Rijn bleven goed van voren zitten en reden een zeer sterke wedstrijd. Beide eindigden in de top 10 van het algehele klassement en in het jeugdklassement wist Jelle zelfs de 1e en Stan de 3e plek te veroveren.

Kortom, we kunnen terugkijken op een leuke clubavond! Ronald, Maup, Mariëlle, Marinka, Judith, Corrin, Annie, Jan, Frits, Henk, Marians, Luc en Sandy bedankt voor jullie hulp!