Mooie prestaties STS-KGM-ers

Gepubliceerd op 14 maart 2016

In verschillende competities hebben diverse rijders van STS-KGM puike prestaties geleverd:

Britt Huurman (DB2) plaatste zich voor drie Nederlandse kampioenschappen voor junioren, namelijk NK Supersprint, NK Allround en het NK Sprint. Op het NK Supersprint op 30 januari in Den Haag eindigde zij als zevende! Met 26,98 op de 300m vestigde zij een nieuw clubrecord. Op het NK Allround, 12 t/m 14 februari in Alkmaar kwam zij niet verder dan een 22e plek. De 1500m liep niet zoals verwacht en daardoor kon Britt geen hoge eindklassering meer halen. Op 19 en 20 maart doet Britt nog mee op het NK Sprint. Een mooi toetje op een geslaagd seizoen voor Britt, want ze heeft deelgenomen aan de belangrijkste Nederlandse kampioenschappen. En dat is toch een mooie opsteker nadat zij eind vorig seizoen een koude douche kreeg van de baanselectie.

Nog een beetje te jong zijn de deelnemers van de nationale wedstrijden voor pupillen om het officiële Nederlandse Kampioenschappen te laten zijn, maar wat maakt het uit. Pien Hersman, DPB, was er bij. Zij streed tegen de andere talentjes uit het land van haar leeftijd. Dat was op 30 januari in Kardinge, Groningen. Ze eindigde als 12e! En pakte in die wedstrijd het clubrecord op de 700m over van Britt Huurman, toen DPA.

Rianne Stroombergen, DPB, die officieel (nog) voor Nova Zembla uitkomt, maar ondertussen wel mee traint op woensdagavond in de groep van Martin en Richard, plaatste zich voor het NK Marathon voor pupillen B, ook in Kardinge op 6 februari. Zij eindigde 17e in die wedstrijd.

Thibaut Vos, HPF, werd als eerstejaars 3e bij de jongens Mini tijdens de Districtskampioenschappen voor Benjamin en Mini’s in de Leidse Schaatshal, zaterdag 13 februari.

Bowien van der Spek, DPA, meldde zich aan het front van een sterk veld meisjes pupillen tijdens de Districtskampioenschappen voor pupillen, zaterdag 30 januari in de Leidse Schaatshal. Zij pakte een medaille met de zesde plek.

In de finale wedstrijd van de IJskonijncup, zondag 13 maart op de ijsbaan Haarlem, wist STS-KGM toch maar mooi 3 podiumplekken te pakken! Pien Hersman (DPB) eindigde tweede, net voor Rianne Stroombergen (DPB), die derde werd! Bij de Jongens pupillen C werd Duco Jansen (HPC) derde in het eindklassement.

Tijdens de Kaag & Braassem marathon gingen alle categorieën dames, heren en jeugd t/m 17 jaar gingen tegelijk van start. Na enkele rondjes werd het veld al flink uit elkaar getrokken, maar Stan Zirkzee (HB2) en Jelle van Rijn (HB1) bleven goed van voren zitten en reden een zeer sterke wedstrijd. Beide eindigden in de top 10 van het algehele klassement en in het jeugdklassement wist Jelle zelfs de 1e en Stan de 3e plek te veroveren.

Tenslotte, Corrin ‘Cornelis’ Duivenvoorden. Nadat hij vorig seizoen de M3 Marathoncompetitie overheerste, zat hij dit seizoen bij elke wedstrijd in de M2 Marathoncompetitie steeds goed voorin. Een ritoverwinning was iets teveel gevraagd, daarvoor waren de eindsprints van zijn tegenstanders net iets te “Kittel” of “Cavendish”. Maar doordat Corrin steeds van voren zat, kon hij beslag leggen op de geweldige 3e plaats in het eindklassement.