Schaatsen bij de STS-KGM =

1. Schaatsplezier!

Hardschaatsen als Sven Kramer of Ireen Wüst is echt niet voor iedereen weggelegd, maar schaatsen met plezier wel. De één vindt schaatsen plezierig omdat hij dat samen met z’n vriendje doet, de ander omdat hij gewoon hard wil schaatsen.

2. Aandacht voor iedereen op zijn of haar niveau.

Het gaat ons niet alleen om die twee of drie pupillen die club- en baanrecords breken … ieder nieuw persoonlijk record telt!

3. Het hele jaar actief.

Om lekker te kunnen schaatsen in de herfst- en wintermaanden, bereiden we ons actief voor in de lente en de zomer.

4. Toegankelijk voor iedereen.

Jeugd, wedstrijd of recreatief!

Over STS-KGM ...

Sinds 2013 gaan de schaatstrainingsgroepen van Sassenheim en Kagermeer door onder één vlag: Schaatstrainingsgroep Sassenheim & Kagermeer, kortweg STS-KGM.

Deze schaatstrainingsgroep is ontstaan na een lange periode van intensieve samenwerking en kruisbestuiving. De trainingsfaciliteiten en de cultuur van beide clubs waren gelijkwaardig, en een fusie was de beste stap vooruit.

STS-KGM heeft als doelstelling de leden door training en begeleiding de techniek van het hardschaatsen bij te brengen. De training is gericht op het langebaan- en marathonschaatsen in KNSB‑verband,  de begeleiding op het jeugdschaatsen en recreatief schaatsen.

STS-KGM organiseert de volgende activiteiten:

1. Technisch leren schaatsen
  2. Deelname aan wedstrijden