Wedstrijdschaatsen (Langebaan en Marathon)

Vanaf dat je 10, 11 of 12 jaar bent wordt het schaatsen wat serieuzer. Je gaat meer wedstrijden schaatsen en hoe ouder je wordt, hoe langer de afstanden worden. Op je 16e schaats je de 3000 meter, nog niet in wereldrecordtijd, maar misschien wel in minder dan 5 minuten!

Op de trainingen bereiden de trainers van de STS-KGM je voor op de wedstrijden. Je verbetert je techniek steeds meer, gaat misschien wel over op klapschaatsen, en je ontwikkelt een flitsende start. Het wordt echt serieus als je de kans krijgt om naar Thialf te gaan om je persoonlijke records scherper te stellen. Thialf in Heerenveen is één van de snelste ijsbanen ter wereld. Buiten het schaatsseizoen, in de lente en de zomer geeft de STS-KGM droogtraining in het clubhuis en conditietrainingen buiten, zoals wielrennen en mountainbiken.

Wanneer en waar?

Elk seizoen vanaf begin oktober tot half maart:

1. Elke maandag, H02, 18:50 - 19:55, Wedstrijd, Langebaan, IJsbaan Haarlem
  2. Elke maandag, H03, 20:10 - 21:15, Wedstrijd, Marathon, IJsbaan Haarlem